CORNURI BICOLORE
Ingrediente:
500 g. lapte
1 kg si ceva faina
8 ling. zahar
un pic de sare
ulei la framantat
drojdie cat o nuca
1 lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu otet
cacao
rahat
Preparare:
Se pun toata ingredientele intr-un lighean in urmatoare ordine: se pune laptele cu drojdia, zaharul, sarea, bicarbonatul de sodiu stins cu otet si dupa ce am amestecat toate aceste ingrediente punem faina cat cuprinde. Cand aluatul este aproape modelat il impartim in doua parti si intr-unul adaugam cacao, iar in celalalt mai adaugam faina daca mai este nevoie. Aluatul trebuie sa fie mai moale ca sa poata fi modelat. Se lasa la crescut timp de 60 de minute. Dupa ce a crescut aluatul, intindem o bucata din aluat in forma de patrat si peste se pune cealalta bucata de aluat si taiem fasii lunguiete mai groase si din acele fasii taiem triunghiuri. Un sfat: Sa faceti triunghiurile mai lungi ca sa va iasa o forma mai frumoasa. De exemplu: daca vreti sa faceti cornulete maro, puneti foaia alba peste cea mai maro, dar atunci cand faceti triunghiurile intindeti cu degetele aluatul alb peste cel maro ca sa aveti cornulete mult mai frumoase. Eu le-am umplut cu rahat. Sunt delicioase. Le punem la cuptor la 180 de grade. Nu e nevoie sa le ungem cu ou. Dupa ce le scoateti din cuptor le inmuiati in glazura facuta din cateva linguri de zahar si un pic de apa. Se fierbe pana cand devine un pic lipicios. Daca vreti puneti si nuca de cocos peste. Un desert fara cuvinte!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu