sâmbătă, 5 aprilie 2014

Biscuiti spritati (Ciucalai)




Ingrediente:                                                                                       
                             500 g. faina
                             200 g. unt sau untura
                             1 ou mai mic
                             200 g. zahar
                             1 plic zahar vanilinat
                             un varf de cutit sare fina
                             o lingurita praf de copt

                             Preparare:
                 Intr-un castron se freaca untul moale cu zaharul, oul intreg, sarea, zaharul vanilinat si praful de copt, numai 1/2 de minut, cu furculite, fara sa se topeasca zaharul. Se pune, apoi, faina toata si se trece cu furculita prin faina si unt, amestecand mereu prin rasturnare (nu circular), ca sa se formeze frecatei mai mici. Frecateii trebuie sa ramana foarte bine infainati si sa nu se lucreze cu mana, ca sa nu se uneasca intre ei, ca un aluat. Se lasa la rece 30 minute.
                 Se scoate sita si cutitul de la masina de tocat carne si, numai cu cercul cu filet, se fixeaza forma speciala pentru biscuitii spritati, care are patru modele de orificii ( ca in imaginea de mai jos) :
Frecateii se introduc cu mana, treptat ( nu prea multi la inceput )  in cosul masinii, fara sa se preseze prea tare, invartind manivela in acelasi timp,pana cand va iesi un rulos zimtat, care se va prinde pe palma si se va rupe de cca 7-8 cm  lungime. Biscuitii se pun intr-o tava cu hartie de copt si se pun la foc mijlociu 25 minute.
                               

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu