sâmbătă, 5 aprilie 2014

Chec pufos





Acest chec-tort l-am facut in graba pentru verisorul meu. Am vrut sa il surprind placut si cred ca am reusit.
                          Ingrediente:
                          8 oua
                          8 linguri zahar
                          8 linguri apa calduta
                          200 ml ulei 
                          2 plicuri zahar vanilinat
                          8 linguri faina
                          1 plic praj de copt 
                          2- 3 linguri cacao

                          Preparare:
                          Separam galbenusurile de albusuri si le punem in 2 castroane. Galbenusurile le amestecam cu mixerul la viteza 2, cu 4 linguri de zahar, apa, zaharul vanilinat, uleiul, faina si praful de copt. Albusurile le batem bine cu celelalte 4 linguri de zahar. Adaugam albusurile batute spuma peste galbenusuri. O parte din aluat l-am amestecat cu cacao. Pregatim tava in care vrem sa facem checul, eu am ales una rotunda, pentru tort in care am pus hartie de copt.
Se coace o ora la 170 grade C si facem testul scobitorii.
L-am ornat cu ciocolata alba si ciocolata neagra topita amestecata cu un pic de lapte.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu