Iubesc aceasta reteta pentru ca este o retetea foarte usoara si gustoasa.
Sa trecem la treaba!
Ingrediente:
Pentru blatul cu banane avem nevoie:
150 g. unt
150 g. zahar
3 oua
3 banane
400 g. faina
sare
1 plic praf de copt
Pentru crema de caramel avem nevoie:
1 cana zahar
1 cana lapte
3 ling. faina
1 pachet unt sau margarina
Preparare Blat:
Inmuiati putin untul, apoi amestecati-l cu zaharul pana se transforma in crema. Adaugati unul dupa altul cele trei oua, bananele zdrobite, faina, sarea si praful de copt. Varsati compozitia intr-o forma unsa cu unt. Coaceti-o la cuptor la 170 grade C.
Preparare Crema Caramel:
Zaharul se arde caramel deschis, se adauga laptele in care pui 3 ling. faina. Se pune pe foc si se fierb, se amesteca pana se ingroasa, dupa se da la racit. Dupa ce s-a racit, se adauga un pachet de unt sau margarina.
Dupa ce sunt gata si blatul si crema, taiem blatul cu banane in doua parti. Eu nu insiropez acest blat, dar dumneavostra puteti sa il insiropati cu ce vreti si ce aveti la indemana. Dupa taierea blatului, se pune crema de caramel intre blaturi. Puteti sa il ornati cum vreti voi. Eu am pus peste tort crema de caramel ramasa cu un pic de nuca de cocos si ciocolatele Milka in forma de inimioara.
Va asigur ca este foarte, foarte bun! Pofta mare!
Mai jos e o alta varianta de ornare a tortului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu